Friday, March 30, 2012

Hvor langt er for langt? Fysiske grenser I Dating

Ikke mange kristne debattere Guds instruksjoner mot premarital sex. Det er imidlertid fortsatt ikke en konsensus eller en felles forståelse om hva som utgjør akseptabelt fysiske hengivenhet og hva er syndig. Bibelen bruker ord som ekteskapet, hor, begjær og renhet, alle ord som har helt klart betydninger. Mange kristne singler, tenåringer, og selv foreldre fortsatt ennå forvirret. Mange kristne singler og tenåringer strever med å opprettholde seksuell renhet mens abstaining fra samleie, men mange er engasjerende i seksuelle handlinger. De bedra seg etter resonnement legalistically de ikke har brutt Guds grenser fordi de ikke har teknisk hadde sex. Bibelen ikke synes å avklare nøyaktig hva andre handlinger for singler er og ikke er akseptable i Guds øyne, men det er helt klart om vi er ment å bedømme disse handlinger av retningslinjene.


Når du blir spurt av unge par, "hvor langt er for langt?" Jeg generelt spørre dem å søke sine hjerter og undersøke hva deres hensikt og motivasjon i å spørre er. Vanligvis et par som spør "hvor langt," er også sliter med å opprettholde seksuell renhet. De sliter med seksuell renhet eller Rusproblem er i vane å skyve grensene og grenser. De ønsker å vite hva er maksimalt de kan komme unna med. De ser for smutthull i forsøk på å tilfredsstille ønsket for umiddelbar selvtillit tilfredstillelse. Bibelen advarer oss om å være bedratt og tilbe avguder (Deut 11: 16; EXO 20: 14), og sex kan være et idol til dem som strever med å opprettholde renhet. Skriften også forteller oss at Gud ser hva er virkelig i våre hjerter, og vi vil purke hva vi høste (Gal 6: 7). Hvis du har noen gang spurt "hvor langt", og har bruksmønstre tøyer grensene, er det sannsynlig du ikke er virkelig interessert i renhet og virkelig ønsker å komme unna med som mye fysisk hengivenhet som mulig. Når du setter det på den måten det virker dumt å vurdere teknisk syndens. Hvis du oppdager at motivet er å søke selfishly din egen fysiske tilfredstillelse, i stedet refokusere på hva er ren (Phi 4: 8).


Når du flørte med synd, kan du sette deg i en posisjon til å synde. For å svare på spørsmålet mer direkte, er noe som fører til at du synd "for langt." Dette er sannsynligvis den beste litmus testen for å fastslå grenser siden Bibelen ikke fortelle couples spesielt hvordan de kan vise fysiske hengivenhet, på minst i ikke på måten mange se etter. Det er flere åndelig eksempler for å uttrykke hengivenhet gjennom treasuring kyskhet og dyd og abstaining fra seksuell umoral (Isa-62:5, 2Col 11: 2), en motkulturelle perspektiv i mest stadig tillatte/promiskuøse samfunn. Jesus modeller surrendering personlige ønsker til Faderen (Luk 22: 42), og oppfordrer oss til å be om Guds intervensjon opprettholde seier over synd i The Lord's Prayer (Luk 11: 4). Hvis du er willfully opprettholde et ønske om som ikke kan oppfylles rettferdig, du er deceiving selv (1Thess 4: 3-8). Å bestemme grensene kan være litt forskjellig for forskjellige par, men være advarte mot eventuelle tilbøyelighet til å rettferdiggjøre flytter grensene. Hvis du får glade til punktet du sliter med lustful tanker eller fantasier fra kyssingen, eller hvis du har problemer med å respektere grenser (din egen eller hennes), vil du kanskje ikke kunne håndtere mer. Vurdere abstaining deretter fra kyssingen eller andre gjeldende act. Noen kan ikke kampen med kyssingen, og vil måtte sette grenser i henhold til dette. Jeg foreslår også abstaining fra noen fysisk aktivitet eller vise hengivenhet som du ikke er komfortabel med foran hennes far. Det finnes flere ekte og riktig skjermer av hengivenhet som passerer denne testen.


Det er viktig at par snakke om hvordan du angir fysiske grenser tidlig i forholdet. Vi lever i en kultur bakover hvor enkelt menn ofte skyve kvinner til/utenfor deres seksuell grensen. Dette er ikke hva Gud har til hensikt eller krever av oss i ekteskap, slik at det sikkert ikke kan bli gjort i dating. Menn er å verne om og beskytte sine hustruer, ikke dra nytte av dem for deres egen nytelse (Eph 5: 25-28; Col 3: 19). Akkurat som en far er å beskytte uskyld av sin datter, så skal vi beskytte og respekterer en kvinne som vi er i en dating relasjon med. Seksuelle behov for henne er ikke dårlig, men respekterer henne dyd betyr beskytter henne fra disse ønskene (din egen eller henne). Menn, det er opp til deg å starte denne samtalen og å etablere grenser. Dette kan være svært første akt du stille ut åndelige ledelsesgrunnlag i en spirende forholdet. Noen potensielle ektefelle som er verdt å tilbringe livet ditt med vil respektere dine integritet fordi de vil føle seg trygg og kjært. Det er to skriftsteder som er nyttig i å opprettholde fokus på Renhet:


(2Ti 2: 22) Flykte også ungdommelig lidenskaper: men følger rettferdighet, tro, Velferd, fred, med dem som Herren ut av et rent hjerte. (Phi 4: 8) Til slutt, brødre, tingene som sant, tingene som ærlig, tingene som bare, tingene som ren, tingene som nydelig, tingene som av god rapport; Hvis det ikke være noen dyd, og hvis det ikke noen ros, Tenk på disse tingene.


Bli oppmuntret av fred som Gud har lovet de som lever ren og dydig liv (sønn 8: 10).


Copyright 2005, Bob Parkins, LMFT - alle rettigheter

No comments:

Post a Comment