Saturday, September 29, 2012

Interracial Dating-betyr det snu deg på?

Interracial dating og intermarriage har økt i forrige århundre på grunn av større menneskelige mobilitet og multiculturalism. Det bør bli husket at personlige preferanser og tilstedeværelse eller fravær av fordommer er irrelevant for de som er født og dø i samme by eller sted, som var ofte saken oppfinnelsen av bil og jet-fly. Før 1900-tallet, med unntak av soldater og handelsmenn, interaksjon folk flest sjelden med utlendinger.


Selv begrepet "interracial dating" er underlagt tolkning. Ofte folk ta det å bety ekteskap mellom caucasians, asiater og svarte. Fleste har imidlertid sterk historiske, nasjonale og språklige identiteter også, noe som kan skape mer mellommenneskelig forskjeller enn bare ethnological definisjoner av rase. For eksempel, vil de fleste caucasians ikke vise en union mellom koreanske og japanske statsborgere som en "blandede ekteskap"; imidlertid mange Koreans og japansk vil være hjertelig uenige.


I henhold til USA Today, i Amerika 6% av ekteskap er interracial; i 1970 var det mindre enn 1%. En gallupundersøkelse mot interracial dating i juni 2005 rapporterte at 95% av 18-29--åringer godkjenne av svarte og hvite dating. Om 60% av denne aldersgruppen sa de har datert noen av en annen rase.


Dette nivået av toleranse fantes ikke alltid. Anti-miscegenation lover pleide å være svært vanlig i Amerika. De ble først sendt i 1600 forhindre tidligere frigjort svarte slaver fra gifter seg med hvite.


Flere slike lover ble vedtatt i 1700-tallet og 1800-tallet som et svar på en tilstrømningen av kinesiske og Filipino laborers, nesten utelukkende mannlige. I dette tilfellet var anti-miscegenation lover del av en større anti-asiatiske bevegelse som til slutt førte til kinesisk utelukkelse loven i 1882 og andre restriktiv forskrifter. Disse lovene faktisk excacerbated etniske spenninger fordi asiatiske menn var ikke lenger lov til å bringe sine hustruer til Amerika. De som ønsket å gifte seg hadde ingen andre valg enn å finne en ikke-asiatisk partner.


Etter andre VERDENSKRIG begynte rasistiske barrierer å minske noe som amerikanske soldater som hadde kjempet og var stasjonert i utlandet i asiatiske land som er returnert med asiatiske "krigen brides" av kinesisk, japansk, Filippinsk, koreansk og vietnamesisk opprinnelse.


Det var bare i 1967, during the height of Civil Rights bevegelighet, som den amerikanske høyesterett avgjort at miscegenation lover var forfatningsstridig (kjærlig v. Virginia). På den tiden hadde 38 stater fortsatt formell lover på bøkene sine til å forby ekteskapet mellom hvite og ikke-whites. I denne tiden, disse lover fortsatt hadde omfattende offentlig støtte: bare to år tidligere, en 1965 Galllup meningsmåling fant at 72% av sørlige hvite og 42 prosent av nordlige hvite fortsatt ønsket å forby interracial ekteskap.


Spesielt i de sørlige statene var det omfattende offentlig frykt spesielt over rov svarte menn lusting etter hvite kvinner, og hvite kvinner klarer å motstå sin sjarm. Svarte menn som bare så på hvite kvinner var i fare for å bli lynched. I ett berømte tilfelle, ble en 14 år gammel svart gutt som heter Emmett Till, som whistled på en hvit kvinne, myrdet av Mississippi Klansmen i 1955. Det var ingen omtrent samme nivå av pitched rasistisk hysteria om svarte kvinner eller asiater.


Studier viser konsekvent at asiater har den høyeste av intermarriage, og at japansk er den som mest sannsynlig har en hvit ektefelle. De som mest sannsynlig vil gifte seg innen sin egen etniske gruppe er vietnamesisk menn og kvinner, koreansk ektemenn og asiatiske Indian koner. De fleste asiater som gifte seg med en ikke-asiatisk har en hvit ektefelle; intermarriage med svarte og Latinere er mindre vanlig. Gifte seg imidlertid selv blant asiater, folk flest fortsatt med noen av sine egne rasistiske-gruppen. 22 prosent av asiatiske-amerikanske kvinner har en ikke-asiatisk mann. En bare ni prosent av asiatiske ektemenn har ikke-asiatisk hustruer


2000 Census viste et kjønn misforhold i sammensetningen av interracial par. Census Bureau bekreftet mange svarte kvinner klager som hvite kvinner har en tendens til å gifte seg med svarte menn oftere enn hvite menn gifte seg svarte kvinner. Seks prosent av svart ektemenn er for tiden i en interracial ekteskap, sammenlignet med bare to prosent av svart koner. Fjorten prosent av svarte menn som er cohabiting uten ekteskap har en hvit kvinne lever med seg, mens bare tre prosent av cohabiting svart kvinner leve med en hvit mann.


Afrikansk-amerikanske menn hadde hvit koner 2.65 ganger oftere enn svarte kvinner hadde hvit ektemenn. Med andre ord, i 73 prosent av svart-hvitt-ekteskap var mannen svart. Denne trenden er enda mer uttalt blant svart-hvitt-par som cohabit uten å være gift; i dette tilfellet, leve fem ganger så mange svarte menn med hvite kvinner som hvite menn lever med svart kvinner.


18 prosent av asiatiske hustruer har hvite ektemenn, mens bare sju prosent av asiatiske ektemenn har hvite koner. Sex prosenter av asiatiske/hvit par er et speilbilde av svart-hvitt-ekteskap. Asiatiske kvinner hadde hvit ektemenn 3,08 ganger oftere enn asiatiske menn hadde hvit koner. Med andre ord, omtalt litt mer enn 75 prosent av hvit-asiatiske par en hvit mann og asiatiske hustru. Men i motsetning til situasjonen med svart-hvitt-par, kjønn ubalansen er litt mindre med cohabiting par; bare 2.09 ganger så mange hvite menn cohabited med asiatiske kvinner som asiatiske menn cohabited med hvite kvinner.


Black-asiatiske ekteskap, for eksempel en som produsert golf forklaring Tiger Woods, er fortsatt sjelden, men her kjønn ubalansen er enda mer markant enn interracial motstandere som involverer hvite. 86 prosent av svart-asiatiske par besto av en svart mann og en asiatisk hustru. Dette betyr at det var 6,15 ganger mer par der mannen var svart, og kona var asiatiske enn der mannen var asiatisk og kone svart.


Non-Hispanic hvite gifte seg andre hvite 96.5 prosent av tiden, med liten forskjell mellom menn og kvinner i utbredelsen av intermarriage.


Litt mindre enn 18 prosent av Hispanic koner er onsdag til ikke-Hispanics ektemenn, og litt over 15 prosent av Hispanic ektemenn har ikke Hispanic koner.


Dette avviket kjønn har vokst større over tid; i 1960, ble hvite ektemenn funnet i 50% av svart-hvitt-ekteskap og i 62% av asiatiske/hvit ekteskap. Sosiale resultatet av denne ubalansen er en mangel på ekteskapelig muligheter for svart kvinner og asiatiske menn.


Det er fristende å klandre media-drevet sosial stereotyper for store kjønn avvik i svart og asiatiske intermarriage. Svarte menn er fremtredende i sport har ofte blitt brukt i filmer som ikoner av virility. Amerikanerne engasjere seg i hero-worship av idretter tallene, og til tross for gjennomsnittlig lav inntekt av mangel menn, elite svart idrettsutøvere er rike og berømte.


Svarte kvinner støpes sjelden i svært sexualized film roller. Imidlertid svarte kvinner er fremtredende i sport, og er ofte på scenen som glamorøse sangere og dansere. I tillegg svarte menn er har høy fengsling priser, tjene lavere inntekter og er mindre sannsynlighet for å få etter utdanning enn svart kvinner. Av praktiske grunner forventer en svarte kvinner som skal vises i gjennomsnitt som mer attraktive mates enn svarte menn.


Men ifølge en 2005 studie gjort ved Columbia University av Aaron Gullickson, svart med høyskole grader er 35% mer sannsynlig å inngå interracial ekteskap enn svarte med mindre utdannelse og lavere klasse svarte viste "sterk isolasjon fra interracial ekteskap markedet". Hvite som gifte seg med svarte engasjere seg i cherry-plukking, fjerne bare de mest vellykkede enkeltpersoner fra en vanskeligstilte mindretall samfunnet sorely trenger vellykket forbilder. Columbia studien viste ingen sammenheng mellom pedagogisk nivå og interracial ekteskap for hvite ektefeller av slavene.


Bildet av asiater kan være mer klar og konsekvent; Asiatiske kvinner presenteres som stille, delikat og eksotiske. Asiatiske menn, med unntak av kampsport filmer, er portrayed som "nerdy", unathletic intellektuelle. Faktisk, er asiater (både menn og kvinner) noe mindre enn nasjonale gjennomsnittlig størrelse. Asiater har blitt kalt en "modell minoritet", for de pleier å være godt utdannede, hardt arbeidende og lovlydige. Men synes bedømme fra den lave frekvensen av intermarriage for asiatiske menn, det at disse gammeldags personlige dydene er mindre attraktivt for kvinner enn en hypermasculine, macho bilde.


I boksen Søk etter en kompis sier folk de er høy-tenkende, og se etter skjønnheten i, og at deres mates personligheter er den viktigste faktoren i å bestemme utfallet av en relasjon. Men det er knusende klart at folk er ganske overfladiske og fortsatt å følge eldgamle sex stereotyper: kvinner finner muskel, aggressiv menn attraktive, mens menn idealize bildet av ikke-truende, anstendig, petite kvinner. I det offentlige tankene, om ikke som i virkeligheten, svarte menn og asiatiske kvinner passer disse sosiale roller, og er dermed mest fasjonable som datoer og ektefeller.


2005 Census data ble avledet fra teller av alle 54,493,232 gift par i Amerika i 1 April 2000. På grunn av stor befolkning kartlagt, er disse statistikkene svært pålitelig. Census opplisting er gjort en gang i 10 år. Census Bureau også frigir undersøkelse gjeldende årsrapporter på "Familier og lever ordninger", men disse er basert på utvalgene som er for liten til å være helt troverdig.

No comments:

Post a Comment