Sunday, September 9, 2012

Tidene har forandret seg: Bildeler, sosiale verdier og Dating

Har du noen gang sett nøye på historiske bilder av byer, si fra 1930-årene? Sosiale atmosfæren er svært forskjellige. Fronter av bygninger ble plassert nær fortauet, familier bodde nær sentrum, med et sted å sitte ute for å hilse passersby og trafikken var hovedsakelig fotgjenger. Som et resultat, dating drastisk er påvirket av moderne endringer i siste 50 år.


Fotgjenger og sosiale fienden, bildeler: siden oppfinnelsen av bil, designere og byggherrer hadde å gjøre plass til parkering. Vel, var dette en utfordring i beste fall som hver bil krever rundt hundre kvadratmeter. En person krever omtrent fire kvadratmeter med plass. Vehicular baner måtte passes inn begrense plass for fotgjengere og legge til vehicular og fotgjenger konflikt. Videre er kjøretøyet nå regnet som den viktigste komponenten av våre transportinfrastruktur med hensyn til sikkerhet og effektivitet. Hva gjør dette med vår sosiale plass? Etter at ingeniører utformer en gate, og byggherrer plass til parkering på forsiden av bygninger, gjør en gang sosial plass til dead, vehicular eneste, deprimerende steder. Forestill vandre ved siden av parkeringsplassen på et kjøpesenter, ved siden av en seks lane arterial motorvei. Ikke mye mulighet at du vil finne en annen fotgjenger som til gni skuldre. Derimot er historiske steder som Boston, fullpakket med livet, og svært lite-forstedene. I suburbia, stedet å finne din neste dato, Circle K convenience-butikk.


Før spredning av bil møtte personer på gata. Fotgjengere fylt gatene med livet som vi kan lett forestille seg, og demonstreres i mest historiske byer rundt om i verden. I den historiske byen av Ybor byen i Tampa, en cubanske sigar produksjon gamlebyen, arbeiderne hadde hus lite kalt "casitas" som utstilt høye tak, reist etasje for air konveksjon og en eiendommelig og approachable verandaen. Hver lørdag, ville familien gå til midten av byen for å møte naboene, gni skuldrene med andre og gjøre ukentlige shopping. Kjøretøy var ikke nødvendig, ei heller var stort hus. Utenfor offentlige Space fungerte som en utvidelse av innvendig plass av sine hjem. Denne erfaringen er fortsatt delt i mange byer i Europa.


Hvordan skal vi lett kunne møte nye mennesker i disse moderne tider med forsteder, spredning av bil, og en ny forståelse av en interne verden. Datamaskiner og mobiltelefoner har vært krykke for fraværet av sosiale steder. Det ville være fint å gjenopplive verdiene vi en gang hadde, på trygg fylt gågater og plazas.

No comments:

Post a Comment